Corona voorwaarden update 19-3-2021

We kijken uit naar een nieuwe schooljaar met hopelijk meer mogelijkheden rondom de schoolreis. Helaas blijft het ook voor schooljaar 2021-2022 lastig plannen en blijven Corona en de daarvoor nodige maatregelen voorlopig nog onduidelijk.
Hopelijk komt daar snel meer duidelijkheid over maar tot die tijd hebben we onze werkwijze hierop afgestemd. Via deze weg willen we u informeren over de werkwijze van Huski Reizen voor wat betreft reserveringen in het schooljaar 2021-2022.

Opties zonder financiële risico’s

Voor het grotendeel van onze schoolreizen kunnen we alle opties tot 3 maanden voor vertrek aanhouden. Tot die tijd is het mogelijk de reservering kosteloos te annuleren. Ons streven is de financiële risico’s voor beide partijen zo veel mogelijk te beperken, daarom gaan we na het verlopen van de optie termijn met u in gesprek. Geen schoolreis is hetzelfde aangezien er verschillende leveranciersvoorwaarden van toepassing kunnen zijn. Er zal besproken worden of de optie termijn verlengd kan worden of welke keuzes er gemaakt moeten worden betreft de reis (vervoer/accommodatie) en het programma (activiteiten).

Reservering en Huski Coronafonds

Zodra de school de offerte/optie voor akkoord geeft, zal Huski Reizen de boeking definitief maken. Vanaf dan gaan we financiële afspraken aan. Mocht er na die tijd alsnog reden zijn om te annuleren, dan gaan onze annuleringsvoorwaarden in.

Om de financiële risico die Corona met zich meebrengt voor de school te beperken, is het bij reservering mogelijk om het Huski Coronafonds te boeken. Dit kan door bij reservering een vast bedrag te betalen per deelnemer in dit fonds. Bij annulering ten gevolge van Corona maatregelen zullen er, behalve de onderstaande fondskosten, geen verdere kosten berekend worden. Het fonds geldt bij code oranje en rood voor de betreffende bestemming (we volgen daarin het reisadvies van Buitenlandse zaken en RIVM). De kosten van het Huski Coronafonds zijn als volgt:

  • Ardennen € 20,00 p.p.
  • Beachcamp € 25,00 p.p.
  • Stedentrip € 25,00 p.p.
  • Zeilkamp € 25,00 p.p.
  • Wintersport € 30,00 p.p.

Dit Coronafonds dient binnen 4 dagen na boeking van de reis afgesloten te worden en is alleen mogelijk als deze voor de hele groep afgesloten wordt. Het fondsbedrag zal afzonderlijk van de reissom gefactureerd worden en dient binnen 8 dagen na facturatie overgemaakt te zijn op vermelde bankrekening.

Een reis- en annuleringsverzekering dekt overigens (nog steeds) niet de kosten van annuleren of verplaatsen van een reis als gevolg van Corona. Alle kosten door verplaatsing of annulering zijn dan ook voor rekening van de school.

Verandering in regelgeving

Onze offertes en reserveringen worden berekend ervan uitgaande dat de capaciteit volledig benut kan worden, zoals vermeld in uw offerte en bevestiging. Het kan zijn dat dit bijgesteld moet worden door verandering in regelgeving door instanties of het betreffende land. Indien deze aantallen aangepast moeten worden waardoor er een grotere touringcar of meer kamers in verband met andere bedden- of tenten verdeling nodig zijn, volgt er een herberekening.

Garantiefonds

Natuurlijk dragen deze tijden niet bij aan de financiële gezondheid van alle bedrijven in de reissector. We herinneren u aan het feit dat Huski Reizen is aangesloten bij een garantiefonds. Uw reis wordt gedekt door garantiefonds: VZR garant. Voor de voorwaarden verwijzen we u naar de website.  

Wij hopen hiermee meer duidelijkheid en zekerheid te hebben gegeven. Mocht u toch nog vragen hebben, schroom dan niet contact op te nemen met uw contactpersoon bij Huski of 030 8000 600 info@huski.nl.

Met sportieve groet

Huski Reizen

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan