Corona voorwaarden schoolreizen 2020-2021

Het nieuwe schooljaar is begonnen en bij veel docenten begint het al te kriebelen om op schoolreis te gaan. Een schoolreis voor de leerlingen organiseren, is normaal gesproken natuurlijk ook de kers op de taart. Helaas is het voor komend jaar wat lastig plannen: op dit moment brengt Corona en de ontwikkelingen in de toekomst veel onduidelijkheid en onzekerheid met zich mee. Misschien is er niets aan de hand, maar wat als er toch weer grenzen gesloten worden of een (lokale) lockdown het uitvoeren van een schoolreis onmogelijk maken.

Via deze weg willen we u informeren over de werkwijze van Huski Reizen voor het schooljaar 2020-2021

Bij een lockdown of grenssluiting:

Verplaatsing:

 • Tot 3 maanden voor vertrek: kosteloos . We hebben voor 2020-2021 de afspraak kunnen maken om tot 3 maanden voor vertrek kosteloos te annuleren. Bij een wintersportreis zullen we de pasdag zoveel mogelijk binnen 3 maanden voor vertrek inplannen, zolang dat tenminste logistiek mogelijk is.
 • Binnen 3 maanden tot en met vertrekdag – Verplaatsingskosten € 250,00.

Annuleren:

 • Tot 3 maanden voor vertrek: kosteloos. We hebben voor 2020-2021 de afspraak kunnen maken om tot 3 maanden voor vertrek kosteloos te annuleren. Bij een wintersportreis zullen we de pasdag zoveel mogelijk binnen 3 maanden voor vertrek inplannen, zolang dat tenminste logistiek mogelijk is.
 • Binnen 3 maanden tot en met vertrekdag – We ontkomen er niet aan om kosten te maken om uw reis te reserveren en organiseren. We zullen echter maximaal € 35,00 per deelnemer aan annuleringskosten in rekening brengen.  

Bij een onzekere situatie:

Het kan zijn dat de wens ontstaat om te annuleren of verplaatsen door een (dreigende) onzekere situatie waardoor docenten en/of ouders er een slecht gevoel over hebben om te reizen. Het reisadvies van Buitenlandse zaken en het RIVM zal daarin meegenomen worden dan wel bepalend zijn.

Verplaatsing:

 • Tot 3 maanden voor vertrek: kosteloos (zie lockdown of grenssluiting)
 • Binnen 3 maanden tot en met vertrekdag – de verplaatsingskosten zijn gelijk aan de annuleringskosten (pagina 4 artikel 11.1). We zullen echter het gesprek met onze leveranciers aangaan om de kosten van verplaatsing zo laag mogelijk te houden. De kosten die overblijven, worden samen met de verplaatsingskosten € 250,00 doorberekend. De betaling(en) die inmiddels gedaan zijn voor de oorspronkelijke reservering, worden gebruikt voor de nieuwe reisdatum.

Annuleren:

 • Tot 3 maanden voor vertrek: kosteloos (zie lockdown of grenssluiting)
 • Binnen 3 maanden tot en met vertrekdag – Annuleringskosten volgens onze annuleringsvoorwaarden (pagina 6 artikel 24). We zullen echter het gesprek met onze leveranciers aangaan om de annuleringskosten zo laag mogelijk te krijgen. We zullen deze bedragen in dat geval in mindering brengen op de annuleringskosten.

Het is mogelijk om deze financiële risico bij verplaatsing en annulering binnen 3 maanden tot en met de vertrekdag af te kopen middels ons pandemiefonds (zie hieronder).

Huski Coronafonds: een zekerheid bij een onzekere situatie

Graag denken we mee om de financiële risico’s laag te houden of zelfs weg te nemen tijdens de Corona maatregelen. Speciaal voor deze laatstgenoemde onzekere situatie biedt Huski de mogelijkheid om deze financiële risico’s af te kopen, middels het Huski Coronafonds. Dit kan door bij reservering een vast bedrag te betalen per deelnemer in dit fonds. Bij annulering in geval van een onzekere situatie en tenminste code oranje voor de betreffende bestemming (we volgen daarin het reisadvies van Buitenlandse zaken en RIVM) zullen er, behalve de onderstaande fondskosten, geen verdere kosten berekend worden. De kosten van het Huski Coronafonds zijn als volgt:

 • Ardennen € 20,00 p.p.
 • Beachcamp € 25,00 p.p.
 • Stedentrip € 25,00 p.p.
 • Zeilkamp € 25,00 p.p.
 • Wintersport € 30,00 p.p.

Dit Coronafonds dient binnen 8 dagen na boeking van de reis afgesloten te worden en is alleen mogelijk als deze voor de hele groep afgesloten wordt.

Het fondsbedrag zal afzonderlijk van de reissom gefactureerd worden en dient binnen 8 dagen na facturatie overgemaakt te zijn op vermelde bankrekening.

Verandering in regelgeving

Onze offertes en reserveringen worden berekend ervan uitgaande dat de capaciteit volledig benut kan worden. Het kan zijn dat dit bijgesteld moet worden door verandering in regelgeving door instanties of het betreffende land. Indien deze aantallen aangepast moeten worden waardoor er een grotere touringcar of meer kamers in verband met andere beddenverdeling in het hotel nodig zijn, volgt er een herberekening. Als er in dit geval annulering gewenst is, gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden volgens onze Algemene Voorwaarden.

Verzekeringen

Een reis- en annuleringsverzekering dekt overigens niet de kosten van annuleren of verplaatsen van een reis als gevolg van Corona. Alle kosten door verplaatsing of annulering zijn dan ook voor rekening van de school.

Garantiefonds

Natuurlijk dragen deze tijden niet bij aan de financiële gezondheid van alle bedrijven in de reissector. We herinneren u aan het feit dat Huski Reizen is aangesloten bij een garantiefonds. Uw reis wordt gedekt door garantiefonds: VZR garant. Voor de voorwaarden verwijzen we u naar de website.  

Wij hopen hiermee meer duidelijkheid en zekerheid te hebben gegeven. Mocht u toch nog vragen hebben, schroom dan niet contact op te nemen met uw contactpersoon bij Huski of 030 8000 600 info@huski.nl.

Met sportieve groet

Huski Reizen

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan