Schoolexcursie Barcelona activiteiten

Een schoolexcursie naar Barcelona voelt door de Mediterraanse sfeer aan als een ware vakantie. Naast zon, zee en tapas heeft Barcelona ook ontzettend veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Op nummer 1 om te bezoeken staat natuurlijk de Sagrada Familia, de basiliek die nog altijd in aanbouw is. Maar de ontwerper Gaudí heeft nog zoveel meer uiteenlopende bezienswaardigheden nagelaten in de stad zoals een fleurig park en excentrieke huizen. Voor de voetbal liefhebbers mag een bezoek aan het voetbalstadion van FC Barcelona niet ontbreken. Kortom een bezoek met vele afwisselende excursies maakt een schoolreis Barcelona tot een populaire bestemming onder de stedentrips.

Een selectie uit de vele activiteiten die u voor uw schoolreis Barcelona kunt kiezen:

Schoolexcursie Barcelona

Sagrada Família

In Barcelona is de Sagrada Família uitgegroeid tot één van de meest bekende symbolen van de stad. Een monumentale basiliek waarvan de bouw in 1882 is gestart en nog altijd afgerond moet worden. Onlangs werd bekend gemaakt dat in 2026 de bouw zal worden voltooid.
Barcelona schoolreis Parc Guell

Parc Güell

Het mooie park is ontworpen door de wereldberoemde architect Antoni Gaudí. De bekende, kleurige, keramieken salamander is gelijk de opvallendste verschijning bij binnenkomst en wordt daarom ook beschouwd als het symbool van het park.

Barcelona schoolreis Casa Mila

Casa Milà

Casa Milà is één van Gaudí’s populairste huizen. Het huis behoorde toe aan de rijke familie Milà, maar wordt nu elk jaar bezocht door ongeveer 1 miljoen toeristen. Casa Milà wordt ook wel La Pedrera genoemd wat staat voor steengroeve. Dit komt door de excentrieke vorm van het gebouw.

Fietstocht schoolexcursie Barcelona

Fietstocht Barcelona

Onder begeleiding van Nederlandse gidsen maken de leerlingen een fietstocht door Barcelona. Dit is de ideale manier om in een korte tijd een zeer goede eerste indruk van deze fantastische stad en haar highlights te krijgen.

Mercat de la Boqueria Barcelona

Mercat de la Boqueria

Een bezoek aan Barcelona is niet compleet zonder een bezoekje aan de ongelooflijk spectaculaire Boqueria Markt op Las Ramblas. La Boqueria is namelijk één van de grootste versmarkten van Spanje en ter wereld. De markt is ook wel bekend onder de naam Mercat de Sant Josep.

Font Màgica schoolreis Barcelona

Font Màgica

De grootste fontein van Barcelona is gebouwd in 1929 tijdens de Wereldtentoonstelling. De magische fontein geeft ’s avonds een spectaculaire fonteinshow van muziek, water acrobatiek en licht. Niet voor niets is Font Màgica Montjuïc een van de populairste attracties van Barcelona.

Barcelona schoolexcursie Barri Gotic

Gotische wijk

De oude stad van Barcelona wordt ook wel de Gotische wijk genoemd. Een wijk waarin de rijke geschiedenis van de stad nog altijd zichtbaar is. Kleine en kronkelende middeleeuwse steegjes, pittoreske pleintjes en de historische gebouwen zijn kenmerkend in deze oude wijk.

Schoolexcursie Barcelona Ramblas

La Rambla

De ongeveer 1.2 kilometer lange La Rambla ligt in het hart van het centrum. Het is een straat met een aantal mooie Spaanse gebouwen maar ook diverse musea, live optredens en levende standbeelden. La Rambla is een voetgangersgebied waar heerlijk geflaneerd kan worden. Neem ook een kijkje in de Mercat de Boqueria: een overdekte markthal.  

Barcelona schoolexcursie Camp Nou

Camp Nou

Het populaire en bekende stadion van FC Barcelona. De vele prijzen en de geschiedenis van de voetbalclub worden in het museum tentoongesteld. Met een stadiontour is het mogelijk om ook een kijkje achter de schermen te nemen van Camp Nou.

Barcelona schoolreis Santa Maria Del Mar

Santa Maria del Mar

De in de 14e eeuw gebouwde kathedraal Santa Maria del Mar is één van de mooiste in de wereld. Het interieur van deze kathedraal is sensationeel en komt onder andere door de gotische bouwstijl.

Barcelona schoolreis Strand

Strand

Een stad aan zee heeft zo zijn voordelen. Tijdens de zomer is het heerlijk vertoeven op het strand van Barcelona. Heerlijk nagenieten en wegdromen over de bezienswaardigheden die eerder op de dag zijn bezocht.   

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan