Schoolexcursie Edinburgh Activiteiten

Een selectie uit het aanbod van activiteiten voor een schoolreis Edinburgh:

Schoolexcursie Edinburgh National museum of Scotland

National museum of Scotland

Het National museum bestaat uit twee verschillende musea waarin van alles te zien en doen is. In het National museum zie je hoe Schotland is ontstaan en wat de Schotten Schotten maakt. Het tweede museum, Royal museum, is een interactief museum over wetenschap en techniek.

Schoolexcursie Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle is zonder twijfel het belangrijkste bouwwerk in Edinburgh. Het trotse en wereldberoemde Edinburgh Castle ligt hoog boven de stad. In deze indrukwekkende burcht worden de Schotse Kroonjuwelen bewaard. Verder is er een oorlogsmuseum en zie je er het oudste gebouw van Edinburgh. Schrik niet van de knal om 13:00 uur!

Schoolexcursie Edinburgh Forth of Forth Cruise

Firth of Forth cruise

Kom dichter bij de dieren in de zee en bekijk de stad vanuit een ander oogpunt. Deze rondvaart van 90 minuten zal je een prachtig uitzicht bieden op de “drie bruggen”, inclusief de wereldberoemde Forth Railway Bridge, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Tijdens de boottocht heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht op de skyline van Edinburgh.

Schoolexcursie Edinburgh Zoo

Edinburgh Zoo

De dierentuin van Edinburgh opende in 1913 voor het eerst zijn deuren. Het is één van de populairdere attracties in de stad. In de dierentuin leven enkele bijzondere diersoorten zoals koala’s en reuzenpanda’s. In totaal leven er ongeveer 900 verschillende diersoorten in de dierentuin.

Schoolexcursie Edinburgh Underground Vaults

Underground Vaults

Ontdek de Edinburgh Vaults, 18e-eeuwse ondergrondse kamers die ver onder de stad liggen. De boeiende rondleiding brengt je naar de kerkers die verborgen zijn onder de stad’s South Bridge. Ervaar de donkere kant van de 18e eeuw en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad. 

Schoolexcursie Edinburgh Hop on Hop off

Hop on Hop off bus

Edinburgh op het gemak ontdekken? Met deze bustocht kom je langs de bezienswaardigheden van Edinburgh. Bepaal zelf welke bezienswaardigheid je van dichterbij wilt bekijken door uit te stappen. Om vervolgens daarna je route weer te vervolgen. 

Schoolexcursie Edinburgh fietstocht

Fietstocht Edinburgh

Snel verplaatsen in Edinburgh? Neem dan de fiets. Tijdens deze fietstocht onder begeleiding van Nederlands sprekende gidsen ontdek je in korte tijd de highlights en mooie plekken die Edinburgh te bieden heeft!

Schoolexcursie Edinburgh loch ness

Loch Ness en omgeving

Het monster van Loch Ness, echt of slechts een mythe? Ontdek het tijdens een dag tocht naar dit meer en omgeving. Het echte Schotland vind je in de Schotse Hooglanden, een prachtige streek vol ruige natuur, rijke historie en bijzondere verhalen. Met deze dagtrip ga je alle hoogtepunten zien en verken je deze streek optimaal en wellicht kom je Nessie nog tegen!

Schoolexcursie Royal Yacht Britannia

Royal Yacht Britannia

Dit voormalig koninklijk jacht is sinds hij uit de vaart is genomen te vinden in de haven van Edinburgh. De boot die veertig jaar lang het vervoersmiddel op zee is geweest van de Britse koninklijke familie, kan tegenwoordig door iedereen bezocht worden. Je kunt er ervaren hoe de Royals zich vermaakten tijdens de lange zeereizen. In totaal kunnen er vijf verschillende dekken bezocht worden. Het hoogtepunt van een bezoek aan de Brittannia is de Queen’s Bedroom. 

Schoolreis Edinburgh Stadswandeling

Stadswandeling Edinburgh

Ontdek deze prachtige en compacte stad te voet. De gidsen zullen vol passie vertellen over hun stad en alle mysteries die er hebben afgespeeld. Naast een wandeling langs alle highlights kan er ook gekozen worden voor een Harry Potter tour, Edinburgh is immers de geboorteplaats van deze tovenaar! Liever meer spanning en griezelen? Kies dan voor de enige echte Spook wandeling waarin de mysteries en spookverhalen van de stad verteld en getoond worden.

Schoolexcursie Edinburgh Arthur's Seat

Arthur’s Seat

Tijdens een schoolreis naar Edinburgh is het beklimmen van Arthur’s Seat één van de hoogtepunten. Letterlijk en figuurlijk. Arthur’s Seat is een uitgedoofde vulkaan met een hoogte van 251 meter in Holyrood Park. Hoe de heuvel aan zijn naam komt weet niemand zeker, maar veel mensen denken dat de naam een verwijzing is naar King Arthur. Vanaf de heuvel heb je een schitterend uitzicht over Edinburgh en de omgeving.

Schoolexcursie Edinburgh Calton Hill

Calton Hill

Calton Hill is een honderd meter hoge heuvel midden in het historisch centrum van Edinburgh. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad Edinburgh, op heldere dagen kun je de hele stad overzien en in de verte de Firth of Forth zien. Op de Calton Hill zijn meerdere monumenten te vinden. De bekendste zijn het National monument, het Dugald Stewart monument en het Nelson Monument. 

Schoolexcursie Edinburgh Royal Mile

Royal Mile

De Royal Mile is de belangrijkste straat van Edinburgh. De straat loopt tussen Hollyrood Palace en Edinburgh Castle. De Royal Mile is niet één straat maar een aaneenschakeling van verschillende kleinere straten die samen de Royal Mile vormen. De afstand tussen de twee koninklijke verblijven is ongeveer een Schotse mijl. De Royal Mile is de plaats waar je moet zijn geweest als je een bezoek brengt aan Edinburgh. In deze straat kom je de meeste toeristische winkels tegen en zijn een aantal musea te vinden. Natuurlijk zijn er op de Royal Mile genoeg pubs en restaurants te vinden waar je kunt genieten van al het goede dat de stad te bieden heeft.

Schoolexcursie Edinburgh Holyroodhouse Palace

Holyroodhouse Palace

Het Holyrood Palace, ook wel bekend als het Palace of Holyroodhouse is het officiële verblijf van de Britse koninklijke familie als ze in Schotland verblijven. Elk jaar verblijft een deel van de koninklijke familie één week in het paleis om vervolgens te vertrekken op vakantie. Bij afwezigheid van de koninklijke familie is het paleis geopend voor het publiek. Je kunt dan rondlopen in een aantal van de kamers van het paleis waardoor je een goede indruk krijgt hoe de koninklijke familie hier leeft. 

Schoolexcursie Edinburgh Camera Obscura & World of Illusions

Camera Obscura & World of Illusions

De Camera Obscura and World of illusions is te vinden op de Royal Mile niet ver van Edinburgh Castle vandaan. De toren is oorspronkelijk gebouwd als observatorium, maar raakte deze rol al snel kwijt nadat er een groot stadobservatorium werd gebouwd op Calton Hill. Hierna werd de toren in gebruik genomen als museum. Tegenwoordig is in het gebouw de Camera Obscura and World of illusions te vinden. Verdeeld over de zes verdiepingen van de toren kom je alles te weten over optische illusies. Op de bovenste verdieping van het voormalig observatorium is nog steeds de camera obscura te vinden waarmee je een schitterend uitzicht hebt over Edinburgh.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan