Schoolexcursie Londen activiteiten

Een schoolexcursie Londen staat bij veel scholen op nummer één als bestemming van de schoolreizen. Op de eerste plaats om de Engelse taal Daarnaast heeft deze stad veel te zien en doen. Denk aan markante en bekende gebouwen zoals de Big Ben en de Tower of Londen. Deze zijn natuurlijk het meest bekend en vormen een leuk decor voor een selfie. Voor degene die wat meer de diepte in willen duiken, bieden de vele musea in de stad een groot en compleet aanbod. Een afwisseling van kunst en cultuur met ontspanning is vaak ook welkom. In dat geval mag een musical bezoek niet ontbreken. Of bekijk Londen van grote hoogte vanuit het reuzenrad London Eye of één van de goedkopere alternatieven die de stad te bieden heeft. Uit eten kun je natuurlijk bij één van de vele fastfood restaurants, maar het eten van een hamburger of zelfs Fish and chips in een typisch Engelse Pub maakt een ervaring met Londen wel completer. Uiteindelijk is Londen toch een stad die je een keer in je leven gezien moet hebben. Dit kan met een schoolreis Londen dan ook weer afgevinkt worden.

Een selectie uit de vele activiteiten die er tijdens uw schoolreis Londen te doen zijn:

Schoolexcursie Londen Westminster Abbey

Westminster Abbey

Westminster Abbey heeft een hele rijke geschiedenis die begon in het jaar 1065. Tegenwoordig is Westminster Abbey de traditionele plaats waar zowel de kroning als de begrafenissen van leden van de Britse vorstenhuizen plaatsvinden.

Schoolexcursie Londen Buckingham Palace

Buckingham Palace

Buckingham Palace is het officiële huis van de Britse Koningin. Dit immense gebouw telt 600 kamers. Dit is de schatkamer van het Britse koninkrijk. Buckingham Palace is vooral beroemd om de wisseling van de wacht. Deze is dagelijks te zien rond 11:00 uur.

Schoolexcursie Londen National Gallery

National Gallery

Het National Gallery behoort tot één van top musea van de wereld. Het museum heeft deze titel te danken aan de diversiteit van kunstwerken. National Gallery brengt de ontwikkelingen van de Europese schilderkunst in beeld. Hier zijn alle namen uit de kunstgeschiedenis te vinden.

Schoolexcursie Londen Kensington Palace and gardens

Kensington Palace

Kensington Gardens behoort tot één van de acht Koninklijke Parken. Het park grenst aan Hyde Park (het bekendste park van Londen). Vroeger waren deze twee parken met elkaar verbonden. Kensington Palace is beroemd geworden, omdat Prinses Diana er een tijdlang heeft gewoond.

The London Dungeon’s

De London Dungeon opende in 1974 als griezelmuseum haar deuren. Tegenwoordig is het een interactieve rondleiding door de geschiedenis van Londen met behulp van acteurs en visuele effecten. Je ziet 19 verschillende interactieve optredens.

Emirates Stadion Arsenal Londen

Voetbalstadion

Menig voetballer droomt van een carrière in het Engels voetbal. Het Engelse voetbal staat hoog aangeschreven. Londen zelf telt alleen al negen voetbalclubs waaronder het beroemde Arsenal en Chelsea. Met een bezoekje aan één van de stadions wordt onder andere de imposante prijzenkamers bezocht.

Musical Londen

Musical

Londen staat bekend om het grootse aanbod van sprankelende musicals! Denk bijvoorbeeld aan Mamma Mia en The Lion King. Huski regelt de tickets voor de musicals die op de agenda staan. Een onvergetelijk avondje uit in Londen tijdens uw schoolreis.

Schoolexcursie Londen Shakespeare's Globe

Shakespeare’s Globe

The Globe is een reconstructie van het Globe Theatre; een Elizabethaans speelhuis waarvoor William Shakespeare zijn toneelstukken schreef. Je kunt er rondleidingen volgen maar bijvoorbeeld ook een Romeo & Juliet workshop.

Schoolexcursie Londen Charles Dickens Museum

Charles Dickens

Het Charles Dickens museum is gewijd aan de beroemde schrijver Charles Dickens (schrijver van onder andere Oliver Twist). Zijn huis is tegenwoordig omgetoverd tot museum en open voor publiek.

Citygame Londen

Ontdek de stad Londen op een interactieve manier in de vorm van een spel met GPS. Tijdens de Citygame Londen ga je de strijd in onderlinge teams aan. Samenwerking, spel en educatie staan hierin centraal.

Schoolexcursie Londen Palace of Westminster

Westminster Palace

Het Britse parlement zit in dit enorme gebouw gevestigd. Palace of Westminster telt 1000 kamers en ligt uniek naast de Thames met uitzicht op de Londen Eye.

Schoolexcursie Londen Sint Paul's Cathedral

St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral is de grootste kathedraal van Londen en beschikt over één van de grootste koepels van de wereld. Deze koepel is ook te beklimmen en geeft u een panoramisch uitzicht over de stad.

Schoolexcursie Londen London Eye

London Eye

De London Eye is ’s avonds natuurlijk één van attracties in Londen. Bekijk Londen vanaf 135 meter hoogte als de stad is opgelicht nadat de zon is ondergegaan.

Schoolexcursie Londen British Museum

British Museum

Het Brits museum is het Nationale Museum van het Verenigd Koninkrijk. Het is lastig om alles in één dag te bezoeken. Het museum telt ongeveer 8 miljoen objecten en is volledig gewijd aan de geschiedenis van de mens en cultuur.

Schoolexcursie Londen Big Ben

Big Ben

De Big Ben is het bekendste iconische gebouw van Londen. Velen denken dat de Big Ben een toren is maar in werkelijkheid is het een klok. De Big Ben is onderdeel van Palace of Westminster.

Schoolexcursie Londen The Shard

The Shard

The Shard is de hoogste wolkenkrabber van West-Europa. Het gebouw is 310 meter hoog en telt 87 verdiepingen. Het uitzicht is spectaculair.

Schoolexcursie Londen Imperial War Museum

Imperial War Museum

Het Imperial War Museum richt zich op de eerste en tweede wereldoorlog en de effecten die dit gehad hebben op burgers en soldaten. Het geeft een goed beeld van hoe de bevolking leefde ten tijde van de oorlog. De indrukwekkende holocaust tentoonstelling toont de vervolging van het Joodse volk (advies vanaf 14 jaar).

Schoolexcurie Londen Hyde park

Hyde Park

Het Hyde Park is één van de grootste en bekendste parken in London. Het is één van de Royal Parks of London en eigendom van de Britse koninklijke familie. Regelmatig vinden er evenementen plaats. Maar voor een schoolreis een prettige plek om te ontspannen. Zwemmen en varen is bijvoorbeeld in het meer mogelijk.

Schoolexcursie Londen Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Het bekendste plein van Londen is Piccadilly Circus. Als u hier ’s avonds met de groep komt zullen de gigantische neonschermen gelijk in het oog springen. Piccadilly Circus verbindt een aantal belangrijke straten in de West End. The Haymarket, Coventry street, Glasshouse Street, Piccadilly, Shaftesbury Avenue en Regent Street komen allemaal uit op dit plein.

Schoolexcursie Londen Tower Bridge

Tower Bridge

De Tower Bridge is de oudste voetgangersbrug van Londen en ligt naast de Tower of Londen waarnaar de brug toepasselijk is vernoemd. Tegenwoordig is de Tower Bridge een echte toeristische attractie.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan