Schoolexcursie Parijs activiteiten

Een schoolexcursie Parijs staat hoog op de lijst om aan te doen als schoolreis. Het programma in Parijs wordt door scholen op verschillende manieren ingevuld. Een educatieve schoolreis vol cultuur en geschiedenis, een plezierreis met shoppen en het pretpark Disneyland Parijs of een mix van deze twee. De rijke geschiedenis met markante personen als Koning Lodewijk en Napoleon Bonaparte heeft indrukwekkende paleizen, residenties en graven nagelaten. De pracht en praal van het Paleis Versailles uit de Renaissance periode mag dan bijvoorbeeld niet ontbreken. Maar er zijn ook bezienswaardigheden uit recentere geschiedenis. Zoals de gouden vlam, de vrijheidsvlam, waar je tijdens een ontspannen fietstochtje langs fietst. Een bezoek of bezichtiging aan de Eifeltoren is ook populair bij een bezoek aan de stad Parijs. Maar er zijn nog heel veel andere verrassende manieren om de stad van bovenaf te bekijken. Liever met beide benen op de grond of zelfs onder de grond? Kies dan voor de Catacombes van Parijs of een bezoek aan het riolenstelsel van Parijs. Kortom, laat u verrassen door de vele mogelijkheden die Huski te bieden heeft voor de invulling van uw schoolexcursie in Parijs.

Een selectie uit de vele activiteiten die tijdens een schoolreis Parijs te beleven zijn:

Schoolreis Parijs Versailles

Versailles

Even ontsnappen aan Parijs? Net buiten Parijs ligt Versailles. Een must see is het spectaculaire kasteel, “Chateau de Versailles”. Maak een mooie wandeling over het landgoed en bewonder de (slaap)vertrekken in het kasteel.
SchoolreisParijs Arc de Triomphe

Arc de Triomphe

Eén van de bekendste symbolen van Parijs naast de Eifeltoren is deze triomfboog. Het 50 meter hoge bouwwerk stamt uit de tijd van Napoleon en staat op één van de drukste verkeersknooppunten van Parijs.

Schoolreis Parijs Eiffeltoren

Eiffeltoren

Wereldwijd staat de Eiffeltoren bekend als het symbool van Parijs. Het 324 meter hoge monument staat langs de linkeroever van de rivier de Seine en steekt boven de stad Parijs uit. De Eiffeltoren is gebouwd door Gustave Eiffel en is in de avond prachtig verlicht.

Stade de France schoolexcursie Parijs

Stade de France

Neem een kijkje achter de schermen in het Stade de France. Het grootste stadion van Frankijk en stadion waar het nationale team het meeste speelt. Een rondleiding leidt de deelnemers langs de kleedkamers van de spelers en de tunnel naar het speelveld.

Schoolreis Parijs Sacre Coeur

Sacre Coeur

De Parijse wijk Montmartre met haar Place du Tertre vol kunstenaars en terrasjes mag niet onbezocht blijven. De typische sfeer die er in Montmartre hangt wordt weleens omschreven als het echte Parijs. In deze buurt vind je ook de Sacré-Coeur die tot de mooiste gebouwen van de stad behoort.

 

Schoolexcursie Parijs

Het Louvre

Een bezoek aan Parijs is niet compleet zonder het Louvre gezien te hebben. Het museum zelf is al een attractie om te zien. Vroeger was het Louvre het grootste paleis van de wereld. Het bekijken van de Mona Lisa mag natuurlijk niet ontbreken.

Schoolreis Fietstour Parijs

Fietsen door Parijs

Het wordt in Parijs steeds makkelijker en veiliger om te fietsen. De laatste 10 jaar is meer dan 400 km fietspad aangelegd door de gemeente van Parijs. Fietsen is dan ook een goede en sportieve manier om Parijs te ontdekken.

Schoolreis Parijs Montparnasse

Tour Montparnasse

Op zoek naar het mooiste uitzicht over Parijs? Bezoek dan de Montparnasse. Één van de eerste wolkenkrabbers van Parijs. Deze is maar liefst 210 meter hoog. Vanaf de begane grond duurt het slechts 38 seconden om een hoogte van 195 meter te bereiken. Eenmaal boven is het genieten van het mooie uitzicht.

Citygame Parijs

De stad Parijs ontdek je op een interactieve manier met de Citygame Parijs. In de vorm van een spel met GPS gaan de deelnemers in teams de strijd aan. Belangrijke onderdelen hierin zijn; samenwerking, spel en educatie.

choolreis Parijs Rondvaart

Rondvaart Seine

Vanaf het water is het uitzicht op de mooie historische gebouwen en bruggen spectaculair en heel anders dan vanaf de oever. Het lijkt soms of je langs een filmdecor vaart. Helemaal als het donker wordt en de historische gebouwen prachtig verlicht zijn. Een boottocht is zeker een aanrader en is bovendien heel geschikt om de voeten even rust te geven.

Schoolreis Parijs Notre Dame

Notre Dame

De Notre Dame (Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Parijs) is een zeer opvallende kathedraal midden in Parijs. De Notre Dame is in de Gotische stijl gebouwd en staat ook op de werelderfgoedlijst.

Schoolreis Parijs Eurodisney

Disneyland Parijs

De magische wonderen van Disneyland Parijs kent iedereen wel. Een bezoek aan Disneyland mag natuurlijk niet ontbreken. Dit magische pretpark is voor iedereen toegankelijk. Ga in één van de avontuurlijkste achtbanen en beleef de magie.

Schoolreis Parijs Musee des Egouts

Het ondergrondse Parijs

Onder Parijs ligt een rioleringsstelsel verscholen en bedraagt een oppervlakte van ongeveer 2000 kilometer. Het is de ondergrondse stad van Parijs, er zijn zelfs straatnamen en huisnummers. De ingang van het riool, hoe kan het ook anders, gaat via putdeksels.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan