Schoolexcursie Antwerpen Activiteiten

Een schoolexcursie Antwerpen heeft alle onderdelen voor een educatieve schoolreis. De rijke geschiedenis als handelscentrum en het historisch erfgoed van Antwerpen maken het de moeite waard om de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Het imposante stadhuis, de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het indrukwekkende Steen, een middeleeuws kasteel aan de oever van de Schelde. Het verkennen van deze historische sites geeft de leerlingen een dieper inzicht in het verleden van Europa en de rol die Antwerpen daarin heeft gespeeld.

Als een belangrijke handelsstad speelt Antwerpen een cruciale rol in de mondiale economie. Leerlingen kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de haven van Antwerpen. De haven is tenslotte een van de grootste ter wereld. Ze leren er dan ook over de logistiek en handel die de stad drijven. Daarnaast is een bezoek aan het diamantkwartier, waar ze inzicht krijgen in de diamantindustrie, een andere belangrijke pijler van de Antwerpse economie.

Al met al biedt een schoolexcursie Antwerpen een verrijkende en veelzijdige leerervaring voor de leerlingen. Door de geschiedenis, kunst, cultuur en economie van de stad te verkennen, zullen de leerlingen nieuwe perspectieven ontwikkelen en waardevolle kennis opdoen.

Een selectie uit de vele activiteiten die tijdens een schoolreis Antwerpen te beleven zijn:

Schoolbezoek Fietstocht Antwerpen

Fietstocht Antwerpen

De stad op een leuke en actieve manier ontdekken? Op deze tour verken je het historische centrum en fiets je langs highlights zoals het Steen, het stadhuis, de kathedraal, het Centraal Station en het Eilandje met het MAS.

Schoolexcursie Antwerpen MAS

Museum aan de Stroom

Elke verdieping van dit museum heeft een verhaal over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. De collectie van 600.000 museumstukken geeft jn vaste en wisselende expo’s een verfrissende kijk op de stad en haar eeuwenlange contacten met de wereld.

Schoolbezoek Chocolate Nation Antwerpen

Chocolate Nation

Chocolate Nation is een écht belevingsmuseum. Een museum waar je bovendien maar liefst 10 verschillende smaken chocolade mag proeven. Loopt het water je al in de mond?! Ontdek meer over de chocola in België, hoe dit gemaakt wordt én over de geschiedenis.

Schoolbezoek Illusion Museum Antwerpen

Illusion Museum

Illusion Antwerpen is een interactief museum van verwondering. Met exposities die je zintuigen uitdagen, je geest verbijsteren of gewoon een pure magie lijken te zijn, is één ding zeker: je zult je ogen nauwelijks geloven als je ze zelf ervaart.

Schoolbezoek Rubenshuis Antwerpen

Het Rubenshuis

Het oorspronkelijke huis van de beroemde barokkunstenaar Rubens uit de 17e eeuw is gerenoveerd en te bezoeken. Hier ontving Rubens zowel professioneel als privé mensen met open armen. Een plek om te bewonderen, verwonderen en leren.

Schoolbezoek Street Art Tour Antwerpen

Street Art Tour

Stripmurenproject ‘Muurvast’ in Antwerpen zet Vlaamse striptekenaars op de kaart. Grauwe of slecht onderhouden muren worden omgetoverd tot monumentale muurschilderingen. Via deze wandeltour ga je op ontdekkingstocht langs deze prachtige kunstwerken!

Schoolbezoek Diva Museum Antwerpen

Diva Museum

Ontdek DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en zilver. Antwerpen, de diamantenstad, komt in dit museum naar boven op verschillende manieren. Laat je verwonderen door de schoonheid van diamant, juwelen en zilver!

Schoolbezoek Den Botaniek Antwerpen

Den Botaniek

Den Botaniek staat alle seizoenen in bloei. Nergens anders in Antwerpen vind je zoveel kruiden- en plantensoorten bij elkaar. Flanerend over de slingerende paadjes langs de bloemenperken vergeet je de drukke stad, terwijl ze toch vlakbij is.

Schoolexcursie Antwerpen nze Lieve Vrouwekathedraal

Onze Lieve Vrouwekathedraal

De Onze Lieve Vrouwekathedraal in Antwerpen is één van de bekendste bezienswaardigheden in de stad. Een van de meesterwerken van de gotische architectuur. Zeker een bezoek waard om deze bijzondere kathedraal te bewonderen.

Schoolbezoek Museum van de schone kunsten Antwerpen

Museum van de schone kunsten

In een gloednieuw museumgebouw toont het KMSKA meer dan 600 kunstwerken. Maar liefst 200 meesterwerken werden de voorbije jaren zorgvuldig gerestaureerd. Het nieuwe gebouw en de collectie is klaar om bezoekers te trakteren op een ongeziene ervaring.

Schoolbezoek Havenrondvaart Antwerpen

Havenrondvaart

Vanaf het water in de dokken krijg je een fantastisch beeld van de bedrijvigheid op de terminals in de haven van Antwerpen, je vaart vlak langs reusachtige schepen van honderden meters lang en ervaart de weidsheid van deze gigantische haven.

Schoolbezoek Antwerpen Zoo Antwerpen

Zoo Antwerpen

Ontdek de dieren, de planten en het erfgoed van ZOO Antwerpen. De mooiste 19de -eeuwse dierentuin ter wereld, naast het centraal station met honderden exotische dieren, een nieuwe Mensapenvallei, Savanne, rif aquarium en nog veel meer!

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan