Schoolexcursie Hamburg activiteiten

Een schoolexcursie naar Hamburg maakt voor één van de leukste en meest verrassende steden in Duitsland. De stad staat bekend als ruige havenstad, maar het is juist het water dat de stad zo charmant maakt. Er zijn musea op schepen en in oude pakhuizen en Hamburg heeft geweldig leuke wijken om te ontdekken.

De Alter Elbtunnel, Speicherstadt, Europa passage, Hamburger Rathaus, Hauptkirche St. Michaelis en nog veel meer zijn highlights die mag je niet missen en kun je op eigen gelegenheid ontdekken. Een fietstocht met gids, waarbij je langs alle bekende highlights komt, mag niet ontbreken bij een schoolreis. Of stap op een boot voor een havenrondvaart, en bekijk de haven vanaf een ander perspectief. Vaar langs de velen bruggen en bekende historische Speicherstadt.

Genoeg gehad van al dat sightseeing? Dan is Jumphouse de perfecte plek om even alle energie eruit te springen. Of ga bij het Schwarzlichtviertel allerlei blacklight avonturen aan. Kies voor minigolf, virtual reality en/of laser parcours. Ben je opzoek naar meer rust, dan is een bezoek aan de dierentuin Hagenbeck een mooie afwisseling.

Hamburg heeft nog veel meer te bieden voor een leuke schoolreis! Onderstaand hebben wij de activiteiten toegevoegd die wij voor jullie van tevoren kunnen reserveren. Heb je nog andere ideeën en wil je graag de mogelijkheden weten? Laat het ons weten, dan kijken we met je mee!

Een selectie uit de vele activiteiten die er tijdens uw schoolreis Hamburg te doen zijn:

Schoolbezoek Havenrondvaart Hamburg

Havenrondvaart

Maak een rondvaart door de haven tijdens een bezoek aan de Hanzestad. Geen enkele andere stad in Europa heeft meer bruggen dan Hamburg. Aan boord verken je de historische Speicherstadt (pakhuizenwijk) met zijn grachten en de moderne HafenCity.

Schoolbezoek Dierentuin Hagenbeck Hamburg

Dierentuin Hagenbeck

Tierpark Hagenbeck is een dierentuin in de Duitse stad Hamburg. De dierentuin heeft een oppervlakte van 19 hectare en ligt in Hamburg-Stellingen. Ongeveer 7 km uit het centrum van Hamburg. De tuin omvat o.a. een tropisch aquarium.

Schoolbezoek Dialoghaus Hamburg

Dialoghaus Hamburg

In het donker doe je afstand van het zien. Blinde gastheren begeleiden jou als de “zienden”. Je gids leidt je in groepen van maximaal 8 personen door onze lichtloze tentoonstellingscursus. Uitgerust met een lange stok herontdek je een wandeling door een park of het oversteken van een kruispunt.

Schoolbezoek Speicherstadt Museum Hamburg

Speicherstadt Museum

De rode pakhuizen in deze buurt zijn al jaren het visitekaartje van Hamburg en sinds 2015 ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. En terecht, want nergens anders vind je zo’n bijzonder pakhuizencomplex uit de late 19e eeuw. Een écht ‘Hamburgs schatkistje’.

Schoolbezoek Concentratiekamp Neuengamme Hamburg

Concentratiekamp Neuengamme

Het voormalige concentratiekamp Neuengamm ligt op ca. 18 km van Hamburg. Een rondleiding laat zien hoe gevangenen onder onmenselijke omstandigheden zware arbeid verrichtten. Bezoek ook de herdenkingsplaats aan mannen die opgepakt zijn tijdens de razzia van Putten op 1 augustus 1944.

Schoolbezoek Chocoversum Hamburg

Chocoversum

In een 90 minuten durende rondleiding ontdek je samen met een gids het geheim van chocolade. Met alle zintuigen leren leerlingen over de teelt en verwerking van cacao. Afsluitend kunnen deelnemers met hun favoriete ingrediënten een chocoladereep samenstellen.

Schoolbezoek Dungeon Hamburg

Dungeon Hamburg

Maak een reis in de tijd, terug naar de donkerste periodes van de geschiedenis van Hamburg. Bezoek de Hamburg Dungeon en beleef het verleden opnieuw terwijl acteurs gebeurtenissen uitbeelden zoals de Zwarte Pest, de Grote Brand en de Inquisitie.

Schoolbezoek Jumphouse Hamburg

Jumphouse

Zin in een actieve activiteit? Dan is JUMP House zeker een aanrader! Een groot trampoline park waar iedereen even zijn energie kwijt kan. Met een oppervlakte van 3000 vierkante meter en 9 verschillende gebieden voor jong en oud!

Schoolbezoek Fietstocht met gids Hamburg

Fietstocht met gids

Maak je klaar voor de populairste fietstocht door Hamburg! Het is de perfecte manier om de beroemdste bezienswaardigheden van de stad te verkennen. Zo fietst je langs de topattracties, waaronder het stadhuis, de Sint-Michielskerk, HafenCity, landingsbruggen en St. Pauli. Perfect voor nieuwe bezoekers!

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan