Schoolexcursie Berlijn activiteiten

Een schoolexcursie naar Berlijn heeft alle onderdelen voor een educatieve schoolreis. De rijke geschiedenis van de stad met de tweede wereldoorlog en de koude oorlog hebben immers veel sporen achtergelaten. Er is een enorm aanbod van bezienswaardigheden, musea en herdenkingsplaatsen. De Berlijnse gedenkplaatsen herdenken onder andere de periode van het Nationaal socialisme, de Duitse naoorlogse geschiedenis en persoonlijkheden uit de hedendaagse geschiedenis. Kortom veel indrukken en informatie voor degene die dit allemaal in zich op wil en kan nemen. Voor een schoolreis kan het prettig zijn om dit af te wisselen met ontspannende of actieve onderdelen. Kies dan voor activiteiten die wat speelser van opzet zijn, zoals het Berliner Unterwelten of een sportieve activiteit als een klimpark. Op zoek naar meer actie: maak een boottocht op de rivier de Spree of een fietstocht door de stad. In de vrije tijd is het leuk shoppen in Berlijn. Pik dan ook gelijk een stuk geschiedenis mee in het Kaufhaus des Westens. Kortom, er is veel te beleven, te zien en te doen. Alle ingrediënten voor geslaagde schoolexcursie in Berlijn.

Een selectie uit de vele activiteiten die er tijdens uw schoolreis Berlijn te doen zijn:

Schoolreis Berlijn Reichstag

Reichstag

Het episch centrum van het Duitse parlement is hier gevestigd. Vanuit hier wordt Duitsland geregeerd. De bouw ervan heeft maar liefst tien jaar geduurd maar is daarmee wel één van de imposantste gebouwen van de stad.

Stasigevangenis Hohenschönhausen schoolreis Berlijn

Stasigevangenis

In Berlijn zijn veel herdenkingsplaatsen te vinden. Het Hohenschönhausen is er één die u beslist gezien moet hebben. Eenmaal op het terrein wordt u even terug in de tijd gezet en met de neus op de feiten gedrukt over het duistere verleden van Oost Duitsland.

Concentratiekamp Sachsenhausen schoolreis Berlijn

Concentratiekamp

Op 35 kilometer ten noorden van Berlijn ligt het voormalig concentratiekamp Sachsenhausen in Oranienburg. Hier werden tussen 1936-1945 ongeveer 200.000 mensen gevangen gehouden. Een bezoek aan het concentratiekamp laat huiveringwekkende beelden zien en is een zeer indrukwekkende ervaring.

Schoolreis Berlijn Olympisch stadion

Olympisch Stadion

Dit stadion is één van de grootste en meest bekende nazi-bouwwerken in Berlijn. In 1936 werden hier de Olympische Spelen als een propaganda-evenement van de nazi’s gehouden. Dezes geschiedenis en de architectuur maken een rondleiding door het stadion erg interessant. Zelfs als je niet veel met sport hebt!

Berliner Unterwelten

Berliner Unterwelten

Berliner Unterwelten organiseert rondleidingen door de ondergrondse gebieden van Berlijn. Deze bunkers werden gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog.

Schoolreis Berlijn Gedächniskirche

Gedächtniskirche

De Gedächtniskirche was ooit een reusachtige kerk. Helaas kreeg deze het tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren en bleef er nog maar een schim van over. Er staat nog één toren waarvan het puntje ontbreekt. De overblijfselen van de Gedächtniskirche staan nog ter herdenking aan de Tweede Wereldoorlog.

Citygame schoolreis Berlijn

Citygame Berlijn

Met de Citygame Berlijn ontdek je de stad Berlijn op een interactieve manier in de vorm van een spel met GPS. De deelnemers gaan de strijd aan in verschillende teams. Competitie, teamspirit en educatie staan hierin centraal.

East Side Gallery

De East Side Gallery was de voormalige grens tussen Oost- en West-Berlijn. Dit stuk Berlijnse Muur is het langst overgebleven en opengesteld voor kunstenaars met als opdracht: hun visie van de vrijheid op de muur te verwerken. Met als resultaat de geschiedenis uitgebeeld in een groots kunstaanbod.

Schoolexcursie De Berlijnse muur

Berlijnse Muur

De voormalige scheiding tussen Oost- en West-Berlijn was 160 kilometer lang. De val van de Muur op 9 november 1989 zorgde voor veel veranderingen met uiteindelijk een einde aan het Oostblok-tijdperk en de Koude Oorlog. In de stad zijn nog op verschillende plekken overblijfselen van de Muur te vinden.

Schoolexcursie Berlijn Boottocht op de Spree

Boottocht Berlijn

Er zijn een aantal rivieren die Berlijn doorkruisen, waaronder de Spree. Na uren rondwandelen in de stad is het heerlijk om vanaf het water de stad te bekijken. Veel oude en bekende gebouwen zijn aan of vlakbij de rivier gebouwd. Vanaf het water geeft dit een prachtig uitzicht op de stad. 

Schoolreis Fernsehturm Alexanderplatz

Fernsehturm

Fernsehturm is de hoogste toren van Berlijn. De TV toren is ook één van de populairste attracties in Berlijn en zeker een aanrader om te bezoeken. Zoef met de lift 207 meter omhoog en bekijk Berlijn by night door middel van het 360 graden panorama uitzicht.

Schoolexcursie Berlijn Kurfürstendamm

Kurfürstendamm

Net als de PC Hooftstraat in Amsterdam, Champs-Élysées in Parijs, is het in Berlijn de Kurfürstendamm. De grootste winkelboulevard in Berlijn ligt in de wijk Charlottenburg. Hier vind je de duurste winkels en leuke restaurantjes.

Fietsen Schoolreis Berlijn

Fietsen in Berlijn

Er is maar één stad in Europa waar geschiedenis en moderne tijd elkaar ontmoeten, dat is Berlijn. Berlijn op de fiets ontdekken en verschillende karakteristieke wijken bezichtigen is erg populair.Er is maar één stad in Europa waar geschiedenis en moderne tijd elkaar ontmoeten, dat is Berlijn. Berlijn op de fiets ontdekken en verschillende karakteristieke wijken bezichtigen is erg populair.

Brandenburger Tor Berlijn

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Voor de Berlijners is het ook het hedendaagse symbool van (herenigd) Berlijn. De Brandenburger Tor heeft zijn bekendheid te danken aan het feit dat het de enige stadspoort is die overeind is blijven staan tijdens de oorlog. Daarna kwam het in Russische handen.

Schoolreis Berlijn Alexanderplatz

Alexanderplatz

Alexanderplatz is toch wel het bekendste plein van Berlijn. Alexanderplatz is al in de middeleeuwen ontstaan en altijd een belangrijke ontmoetingsplek gebleven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het ook een gewild doelwit. Na de hereniging van Oost- en West-Berlijn, heeft Alexanderplatz haar plaats weer opgeëist in de stad. Rondom Alexanderplatz vindt u ook veel must see bezienswaardigheden.

Schoolreis Berlijn D-Light disco

Disco D’light

Na een inspannende dag in Berlijn is een leuke en gezellige avond in Disco D’light één van de mogelijkheden om de avond swingend af te sluiten. Disco D’light is een discotheek exclusief voor schoolgroepen!
Een betaalbare en veilige Party in de Club Matrix: een swingend hoogtepunt van elke schoolreis naar Berlijn! Vanaf 18.00 uur openen de deuren al en wachten de DJ’s op de eerste gasten!

Schoolreis Berlijn Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is een voormalige grensovergangspost in de Friedrichtstrasse in de tijd van de Berlijnse Muur. Deze grenspost stond precies tussen de Amerikaanse en Russische sector in. Voor buitenlanders was Checkpoint Charlie de enige mogelijke doorgang om met de auto of bus naar Oost-Berlijn te komen. Na de val van de Berlijnse Muur werd deze post opgeheven maar is nog altijd zeer indrukwekkend om te bezoeken.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan