Schoolexcursie Krakau activiteiten

Een schoolexcursie Krakau heeft op de eerste plaats indrukwekkende bezienswaardigheden op het programma staan. Bij een schoolreis Krakau staat een bezoek aan Auschwitz namelijk meestal op de wensenlijst van de school. Maar degene die nog niet bekend zijn met Krakau ontdekken de vele andere gezichten van de stad Krakau. De verfilming van het leven van Oscar Schindler heeft de stad de kans gegeven om de andere bezienswaardigheden op de kaart te zetten. De fabriek uit Schindler’s list biedt tegenwoordig een compleet museum met een realistisch overzicht van de geschiedenis in chronologische volgorde. De Joodse wijk is door het opkomende toerisme ook steeds meer in opkomst. Hierdoor nodigen deze wijk, samen met de oude stad, uit om de vrije te vrije tijd in te besteden. Zo kun je er prima shoppen in de moderne winkels die de Gallery te bieden heeft. Of souvenirs scoren in de oude stad en lekker ontspannen op het terras of in het park bij mooi weer. Daarnaast heeft de stad gezellige en betaalbare restaurants om uit eten te gaan. Kortom de stad Krakau heeft alle ingrediënten om een schoolreis Krakau tot een succes te maken.

Een selectie uit de vele activiteiten waar u uit kunt kiezen tijdens uw schoolkamp Krakau:

Schoolexcursie Krakau Stare Miasto

Oude stad

Stare Miasto is letterlijk vertaald de oude stad van Krakau. Eén van de meest bezochte toeristenplekken van Polen. De eyecatcher is het plein Rynek Glowny – het grootste plein van Europa. Het plein is omgeven door kerken, paleizen en historische burgerwoningen. De hoofdfunctie van het plein was handeldrijven, wat terug te zien is aan de Lakenhal, de 16e eeuwse markthal met winkeltjes, die midden op het plein gelegen is.
Schoolexcursie Krakau Kasteel Wawel

Wawel kasteel en kathedraal

Op de Wawel heuvel, grenzend aan de oude stad, bevindt zich een rijke historie van Krakau. Op de heuvel zijn verschillende mooie bezienswaardigheden en historische gebouwen te bewonderen, waaronder het Kasteel van Wawel, de kathedraal en de drakengrot.

Schoolexcursie Schindler's factory Krakau

Schindler’s factory

Schlindler’s factory is bekend vanwege de Oscarwinnende film ‘Schindler’s List’ van Steven Spielberg. Net buiten de oude ghetto van Krakau staat nog een deel van Schindler’s Factory. Deze voormalige fabriek dient sinds 2003 als museum en is zeker de moeite waard voor een bezoek.

Schoolexcursie Krakau Auschwitz

Auschwitz

Vlakbij Krakau ligt Auschwitz, het voormalige concentratie- en vernietigingskamp uit de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan Auschwitz mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een schoolexcursie naar Krakau. In Auschwitz zijn ruim een miljoen Joden omgekomen en het indrukwekkende verhaal rondom Anne Frank heeft zich hier ook afgespeeld.

Schoolexcursie Krakau Mariakerk

De Mariakerk

De Mariakerk (of eigenlijk Maria Basiliek) is onmisbaar in Krakau. Met zijn twee ongelijke torens, torent de kerk hoog uit boven het grote marktplein. Voor bezoekers aan de stad is de Mariakerk een favoriete bezienswaardigheid, en met recht. Het Pools-Gotische bouwwerk is een symbool voor Krakau en Polen en herbergt vele waardevolle culturele schatten.

Schoolreis Krakau Kazimierz

Kazimierz

De wijk Kazimierz was tot aan de Tweede Wereldoorlog één van de grootste Joodse centra in Europa. Omdat er tussen de 14e eeuw en de Holocaust veel Joden woonden zijn er veel Synagoges te vinden in de wijk. In de jaren tachtig en negentig is deze wijk in opkomst geraakt door de film Schindler’s List en inmiddels één van de hipste wijken van Krakau.

Schoolexcursie Krakau Museum Rynek Glowny

Museum Rynek Głowny

Op Rynek Głowny, het grote marktplein in Krakau centrum, sta je op eeuwenoude geschiedenis. Sinds 2010 is het mogelijk om af te dalen in de geschiedenis. Het museum Rynek Underground is het resultaat van vijf jaar archeologische opgravingen onder het plein en biedt een bijzonder inkijkje in het Krakau van eeuwen terug.

Excursie met School Krakau Zoutmijn

Zoutmijn Krakau

Op de UNESCO werelderfgoedlijst behoort de zoutmijn tot de top bezienswaardigheden van Polen. Via een trappenstelsel daal je af en doemen de zoutzalen op in de schemering. De Wieliczka zoutmijn ligt op 327 meter diepte en was vooral in de middeleeuwen een belangrijke inkomsten bron voor de Polen. De mijnwerkers hebben door de jaren heen allerlei sculpturen in de gangen gemaakt, wat het geheel een mooi mysterieus effect geeft.

 

 

Schoolexcursie Krakau Aquapark Wodny

Zwemmen

Krakau heeft een heel mooi aqua park, Aquapark Wodny, waar iedereen de indrukken van die dag van zich af kan laten spoelen. Veel glijbanen, tornado slides en “wilde” rivieren zorgen voor veel vertier.

Schoolexcursie Krakau boottocht Wisla

Boottocht in Krakau

Dwars door Krakau ligt de rivier de Wisla. Stap aan boord van één van de rondvaartboten en leer Krakau vanaf het water kennen. Vaar onder de sierlijke bruggen door en geniet van al het moois tijdens het varen. De Wisla verbindt Krakau ook met Schindler’s Factory, bekend van de wereldberoemde film Schlindler’s List.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan