Schoolexcursie Praag activiteiten

Een schoolexcursie Praag is niet voor niets een populaire bestemming voor een schoolreis. De oude stad staat nog vol met historische gebouwen. Deze hebben de tweede wereldoorlog doorstaan. De indrukwekkende geschiedenis van de tweede wereldoorlog is ook terug te vinden buiten de stad. De gettowijk en concentratiekamp Terezin zijn te bezoeken en meestal onderdeel van het programma. In de stad is ook genoeg te zien, de bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Zo bezoeken we de astronomische klok, de Karelsbrug en de Praagse Burcht. De wisseling van de wacht is een indrukwekkend schouwspel en proberen we dan ook mee te pikken. Er is genoeg tijd voor ontspanning en vrije tijd. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Zoo, maak een fietstocht door de stad of ga lekker zwemmen in het subtropische zwembad. Voor shoppen is ook altijd nog tijd in te plannen. Als avondprogramma kunnen we bowlen of een boottocht op de Moldau maken met warm en koud buffet aan boord. Uiteindelijk stellen we het programma samen aan de hand van de wensen van de school. Vraag dus gerust een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Een selectie uit de vele activiteiten die er tijdens een schoolkamp Praag te beleven zijn:

Schoolexcursie Praag Karelsbrug

Karelsbrug

De bekendste verbinding over de Moldau is de Karelsbrug. De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en is een ontmoetingsplaats voor Pragenaren. Op elk moment van de dag biedt de Karelsbrug een mooi uitzicht over de stad.
Schoolexcursie Praag Astronomische klok

Astronomische klok

Het stadhuis werd gebouwd tussen 1348 en 1419. Het imposante stadhuis valt vooral op door de verschillende bouwstijlen (Gotisch en Renaissance stijl). Het is mogelijk om de 69 meter hoge toren te beklimmen. Wat gelijk in het oog springt is de astronomische klok die aan de gevel hangt.

Schoolexcursie Praag Praagse Burcht

Praagse burcht

Om de Praagse burcht kan niemand heen. Dit pareltje steekt boven de stad uit. Dit paleizencomplex is één van de grootste ter wereld en het opvallendste gebouw van Praag. Het wisselen van de wacht is dagelijks om 12:00 uur te zien.

Schoolexcursie Praag Gouden Straatje

Gouden Straatje

Dit is een van dé bekendste en romantische straatjes in Praag. Het straatje wordt gevormd door de 17e-eeuwse huisjes en verteld de artistieke geschiedenis van Praag. Het Gouden Straatje ligt onder de kasteelmuren van de Praagse burcht.

Schoolexcursie Praag St. Vituskathedraal

Sint-Vituskathedraal

De Sint-Vituskathedraal steekt hoog boven Praag uit. Het is de belangrijkste kathedraal van de stad en de bouw ervan heeft maar liefst 600 jaar geduurd. De kathedraal is onderdeel van de Praagse burcht.

Schoolexcursie Praag Theresienstadt

Concentratiekamp Terezin

60 km buiten Praag ligt concentratiekamp Terezin. Dit doorgangskamp voor Joden werd in 1942 in gebruik genomen door de nazi’s en vertelt het verdrietige verhaal over de vele omgekomen Joden.

Schoolexcursie Praag Josefov

Josefov

Josefov was ooit de Joodse wijk van Praag. Hitler had het idee om hier een museum te bouwen voor de uitgestorven Joden. Vandaag de dag kunt u hier o.a. het Joodse Museum, de Synagogen en nog vele andere bezienswaardigheden bezoeken. De wijk straalt een bijzondere sfeer uit. U kunt hier ook even bijkomen in de vele cafés.

Schoolexcursie Praag Boottocht Moldau

Boottocht over de Moldau

Dwars door Praag stroomt de rivier de Moldau. Stap aan boord in één van de rondvaartboten en leer Praag vanaf het water kennen. Vaar langs alle historische gebouwen en geniet op een unieke manier van deze mooie stad. Speciaal voor scholen is het ook mogelijk een dinerbuffet op de boot te reserveren.

Schoolexcursie Praag Petrin

Petrin-uitkijktoren

Waan je even in Parijs. De Petrin-uitkijktoren ligt op een heuvel en heeft wel iets weg van de Eiffeltoren in Parijs. Vanuit de Petrin-uitkijktoren heeft u een prachtig uitzicht over de stad. De toren werd gebouwd ter ere van de nationale tentoonstelling in 1891.

Schoolexcursie Praag Blacklight Theater

Blacklight theater

Dit een pantomime voorstelling waarbij het effect van licht en donker centraal staat. Hierdoor krijgt u het idee dat u naar een driedimensionale voorstelling zit te kijken. Er zijn in Praag negen Blacklight theaters waarvan WOW de nieuwste en grootste is.

Schoolexcursie Praag Aquapalace

Aquapalace Praag

Opladen voor een nieuwe dag kan in Aquapalace Praag. Dit is één van de grootste aquaparken van Europa. Begeef je tussen de waves in het golfslagbad, ontspan in het relaxbad en de bubbelbaden of laat je meevoeren in de speed en lazy river. Er zijn 9 spectaculaire glijbanen.

Fietstocht schoolreis Praag

Fietstocht Praag

Fietsen door Praag is een leuke manier om de stad goed te leren kennen. In het centrum zijn geen auto’s toegestaan, dus er is geen verkeersdrukte in de Praagse binnenstad. Zonder al te veel inspanning fietsen we langs alle bezienswaardigheden die Praag rijk is.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan