Schoolexcursie Rome activiteiten

Een selectie uit de vele bezienswaardigheden waar tijdens een schoolreis Rome uit gekozen kan worden:

Schoolexcursie Rome Forum Romanum

Forum Romanum

Een grote vlakte vol ruïnes is het Forum Romanum in Rome. In een ver verleden was het Forum Romanum het bruisende centrum van Rome. Er werd over politiek gesproken, onderhandeld en ook belangrijke beslissingen werden hier genomen. Het Forum Romanum kwam in verval doordat steeds minder mensen interesse hadden in het centrum.
Schoolexcursie Rome Vaticaanstad

Vaticaanstad

Het Vaticaanstad is het kleine staatje in Rome en tevens het kleinste staatje ter wereld. Het Vaticaan werd onafhankelijk toen paus Pius XI en Mussolini het verdrag van Lateranen ondertekende. Tot op de dag van vandaag wordt het Vaticaan geregeerd door de paus.

Schoolexcursie Rome Pantheon

Pantheon

In 80 na Christus woedde er een grote brand in Rome waarbij het oorspronkelijke Pantheon  uit 27 voor Christus volledig afbrandde. In de periode van 118 en 125 na Christus werd het Pantheon herbouwd en fungeerde eerst als tempel en in een later stadium als begraafplaats voor belangrijke Romeinen.

Schoolexcursie Rome Sint Pietersbasiliek

Sint Pietersbasiliek

De Sint-Pietersbasiliek is de grootste basiliek van de wereld. Alles in de basiliek is versierd met pracht en praal, zoals: de vloer, muren en het plafond. Al deze versieringen hebben hun eigen symbolische verhaal en betekenis.

Schoolexcursie Rome Piazza Navona

Piazza Navona

Piazza Navona behoorde vroeger tot één van dichtstbevolkte buurten van Rome. Het is een prachtig plein en wordt van de vroege ochtend tot de late avond bevolkt door kunstenaars, Romeinen en toeristen.

Schoolexcursie Rome Trevifontein

Trevifontein

De Fontana di Trevi is een populaire bezienswaardigheid in Rome en waarschijnlijk de bekendste fontein ter wereld. De fontein is circa 26 meter hoog en ongeveer 22 meter breed en werd in opdracht van Paus Clemens XII gebouwd.

Schoolexcursie Rome Colosseum

Colosseum

Wie aan Rome denkt, zal waarschijnlijk als eerste aan het Colosseum denken. Zonder het Colosseum zou Rome een hele andere stad zijn geweest. Het grote amfitheater was het toneel voor gladiatoren- en dierengevechten.

Schoolexcursie Rome Engelenbrug

Engelenbrug

Door veel mensen wordt de Engelenbrug beschouwd als de mooiste brug van Rome. De engelen die op de brugleuning staan werden pas in de 17e eeuw geplaatst. Daarvoor heette de brug de Sint-Pietersbrug doordat het als doorgaans route fungeerde naar de Sint-Pietersbasiliek.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan