Schoolkamp Ardennen
Schoolkamp Ardennen
previous arrow
next arrow

Actieve schoolreis Ardennen – activiteiten

Tijdens een actieve schoolreis in de Ardennen beleven de leerlingen alle outdoor activiteiten. De kracht van onze actieve schoolreizen is dat wij ons specifiek richten op schoolgroepen. De instructeurs beschikken over de juiste technische en didactische vaardigheden. Zo kunnen zij de leerlingen veilig begeleiden, op een positieve manier en door middel van enthousiaste motivatie.

Het programma en de volgorde van de outdoor activiteiten zijn afhankelijk van uw situatie. Denk bijvoorbeeld aan de gewenste periode, tijdsduur, niveau en leeftijd van de leerlingen en budget. Het actieve programma en uw wensen rondom het verblijf tijdens uw schoolreis stemmen we daarom graag persoonlijk met u af.

De leukste en meest uitdagende activiteiten tijdens uw actieve schoolkamp:

Abseilen schoolreis Ardennen

Abseilen

Tijdens een schoolreis Ardennen mag een activiteit als abseilen niet ontbreken. Uiteraard krijgt iedereen een gedegen instructie. Vertrouwend op de instructeur neemt de deelnemer letterlijk de stap om zich over het randje naar beneden te laten zakken. Een ware overwinning tijdens de schoolreis Ardennen. De activiteit wordt altijd gecombineerd met klimmen. Op al onze klim- en abseilrotsen maken we gebruik van aparte abseil wanden. 
Schietprogramma schoolreis Ardennen

Boogschieten

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Het boogschieten kan een welkome afwisseling zijn na alle adrenaline verhogende outdoor activiteiten. Na een uitleg schieten de leerlingen eerst enkele proefpijlen. Hierna wordt er een competitie gehouden zodat de leerlingen de volle aandacht erbij houden. De beste leerling of het beste team wint. Bij Huski is boogschieten een onderdeel van het Schietprogramma en het Challenge parcours met activiteiten.

Challenge parcours survivalkamp Ardennen

Challenge parcours

Op onze locatie in Vecpré hebben we een Robinson waardig challenge parcours. Samenwerking staat bij dit challenge parcours bovenaan. De groep verdelen we in 3 teams om met elkaar de strijd aan te gaan. Via smalle balken,  wiebelende touwen en balken, tonnen en een klimnet komt de groep uit bij het bouwen van een muur. Als dit op de juiste manier gebouwd wordt kan de groep over de muur. Welk team maakt tot slot het eerst vuur en brandt het touwtje door.

Challenge parcours werkweek Ardennen

Challenge activiteiten

Deze challenge activiteiten organiseren we op ‘ons’ bungalowpark met 4 onderdelen. Ieder onderdeel is kort maar krachtig: vervelen is geen optie. De onderdelen zijn: Vlotbouwen en varen, Boogschieten, Tokkelen en Touwbruggen zoals de indianenbrug, lussenbrug en balkjesbrug.

Challenge struintocht Ardennen

Challenge struintocht

Dit gedeelte van het challenge parcours start direct vanaf  “ons” bungalowpark met een stevige wandeling. Een steile klim en verschillende natuurlijke obstakel brengen de groep naar het modderbad: een hilarische moerasdoorsteek.

Grotten verkennen in de Ardennen

Grotten verkennen

Niet te verwarren met een bezoek aan een toeristische grot. Het grotten verkennen is een outdoor activiteit. Met helm en lamp kruip je door een donker gangenstelsel. Met armen en benen en het goed indraaien van het lichaam, beweeg je door nauwe gaten en spleten. Het is absoluut een indrukwekkende ervaring. Als de groep te groot is, wordt de groep gesplitst. De andere deelnemers doen in de tussentijd een teamwork opdracht onder begeleiding van docenten.

Schoolreis Ardennen met highrope parcours

Highrope parcours

Op alle locaties van Huski maken we gebruik van verschillende highrope parcoursen. Allemaal even uitdagend! De deelnemers trotseren diverse hindernissen op grote hoogte boven de grond en/of over de rivier. Touwbruggen, balkjes bruggen, tonnen, klimnetten en een spectaculaire tokkelbaan. Iedere parcours heeft z’n eigen unieke onderdelen zoals een labyrinth of een vrije val. 

Kanovaren in de Ardennen

Kanovaren Ardennen

Bij een bezoek aan de Ardennen mag kanovaren niet ontbreken. Het kanovaren vindt plaats op de rivieren Amblève en Ourthe. De kanotocht van ongeveer 9 kilometer voert de deelnemers in ongeveer 2,5 uur langs leuke stroomversnellingen. Er gaat uiteraard een ervaren Huski instructeur mee die de leerlingen precies kan vertellen waar ze op moeten letten. 

Schoolreis Ardennen met klettersteig activiteit

Klettersteig

De aanblik van de hoge rotsen doet de leerlingen bij voorbaat al duizelen! Een klettersteig of ook wel via ferrata genoemd is een route van staalkabels en beugels langs een steile wand. Het ravijn van 50 meter hoog en 22 meter lang, steek je meerdere keren over via een himalayabrug,  tyroliennes en een indianenbrug. De klettersteig route is zeker 250 meter lang en is een fantastische adventure activiteit om in de Ardennen te beleven.

Klimmen in de Ardennen

Klimmen Ardennen

In opperste concentratie bekijkt een leerling de klimwand en zoekt naar houvast om vervolgens met handen en voeten naar boven te klimmen. Tijdens het klimmen in de Ardennen verleggen leerlingen grenzen en overwinnen angsten om zodoende de top te bereiken. Omhoog klimmen langs de metershoge steile rotswand. De leerlingen zekeren elkaar onder deskundige leiding van een Huski-instructeur. Deze activiteit combineren we met abseilen. 

Mountainbiken schoolkamp Ardennen

Mountainbiken

Door het heuvelachtige landschap is de Ardennen natuurlijk uitstekend geschikt voor mountainbiken. Een mountainbike tocht langs over mooie bospaden met spannende afdalingen en scherpe bochten. De groepen delen we zoveel mogelijk in op niveau zodat het voor iedereen haalbaar is en iedereen aan zijn trekken komt. Veiligheid staat bovenaan bij het mountainbiken: door vaste routes te gebruiken kunnen we de leerlingen goed voorbereiden en instrueren. 

Schoolreis Ardennen survival skills

Survival skills

Een survivalkamp Ardennen staat met de activiteit Survival Skills in het teken van overleven. De leerlingen leren een aantal basis survival technieken van onze instructeurs. Zo gaan zij bijvoorbeeld vallen maken, een bivak bouwen en kunnen zij hier overnachten. Hoe lekker smaakt de soep met ingrediënten uit de natuur, op een vuur dat de leerlingen ook zelf hebben gemaakt!

Teamwork

Technisch inzicht, samenwerken en taakverdeling zijn essentieel bij deze activiteit. We hebben opdrachten als ABC Balk, Da Vinci brug, Spinnenweb, Wandelende A, Acid River en Vertrouwenskring. We stemmen de onderdelen per groep af. Zo zijn de korte doe opdrachten voor leerlingen  met een korte spanningsboog ideaal. Daarnaast kunnen we door de opdrachten meer te richten op competitie of samenwerking de leerlingen gemotiveerd houden. 

Tokkelen Ardennen schoolkamp

Tokkelen

De tokkelbaan is een stevig touw gespannen van boven met een hoek van ongeveer 45 graden naar beneden. Hier suizen de leerlingen na 3 keer slikken en op teken van de instructeur met een vaart vanaf, van boven naar beneden langs het touw. Het tokkelen is een onderdeel van de challenge activiteiten, highrope parcoursen, klettersteig en via ferrata. Natuurlijk zorgen onze professionele instructeurs voor een veilige beleving van het tokkelen volgens de Tüv normen.

Via Ferrata

De Via Ferrata wordt ook wel klettersteig genoemd. Een unieke belevenis tijdens een schoolkamp: via rotsrichels, ladders, klimbeugels, staalkabels en touwen klimmen de deelnemers de rots op. De vertrouwde gordel met dubbele lifeline en helm zorgen voor de veiligheid van de leerlingen. Spectaculair is de tokkelbaan van 50 meter hoog en 120 meter lang. Eén voor één wagen de leerlingen de sprong om in enkele seconden over de rivier de Ourthe te suizen.

Vlotbouwen en vlotvaren in Ardennen

Vlotbouwen en –varen

Waan jezelf een echte Robinson tijdens de activiteit vlotbouwen en vlotvaren. De leerlingen spijkeren we bij op het gebied van knooptechnieken waarna ze in teams een stevig vlot bouwen met behulp van touwen, palen en tonnen of banden. Het bouwkundig inzicht van de leerlingen wordt op de proef gesteld bij het competitie gedeelte. Welk team haalt het einde van de activiteit met droge kleding. Het vlotbouwen is een onderdeel van de challenge activiteiten. 

GPS tcoht schoolreis Ardennen

Wandeltocht met GPS

Als de leerlingen aankomen in de Ardennen is het prettig de actieve schoolreis te beginnen met de GPS tocht. Acclimatiseren, de benen strekken, uitrazen en energie kwijt raken. In kleine groepjes lopen de leerlingen onder begeleiding van een docent een uitgezette GPS wandeltocht. Door het volgen van de juiste coördinaten, kom je op de mooie plekjes in de Belgische Ardennen en het uiteindelijke eindpunt. De tijdsduur van de GPS tocht varieert van 1,5 tot 4 uur wandelen, afhankelijk van uw wensen.

Hiken in de Ardennen tijdens schoolreis

Wandeltocht met kaart & kompas

Hoe leuk is het in het digitale tijdperk weer eens terug te pakken naar conservatieve navigatiemiddelen. Een leerzame invulling is deze kennismaking met het gebruik van kaart en kompas. Na de uitleg van de instructeur gaan de deelnemers van start. In kleine groepjes lopen de leerlingen onder begeleiding van een docent de uitgezette wandeltocht m. De kaart en het kompas leiden de deelnemers langs de verschillende punten naar het eindpunt. De tijdsduur van de kaart en kompas tocht varieert van 1,5 tot 4 uur wandelen, afhankelijk van uw wensen. 

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan